inspiráció

Évkezdés, tervezés tervezés hátán

Az évet a legtöbb ember tervezgetéssel, aktuális céljai, vágyai kitűzésével kezdi, ami azon kívül hogy rendkívül hasznos, tele lehet kreativitással is. Máris megmutatom hogyan!

Most sokan elgondolkozhattatok, hogy miért január végén írok erről blogot. Sajnos a
naptárvezetés, illetve céljaink feljegyzése is ugyanolyan könnyen feledésbe merül, mint a naplóírás. Ohh, hányszor is kezdtem neki kiskoromban naplót írni, és minden ilyen fellángolás kb. két hétig tartott. Pedig most visszaolvasva ezek az aprócska szösszenetek is nagyon sok emléket őriznek az akkori énemről.

Na, de térjünk vissza a tervezgetéshez, szeretnék új löketet és inspirációt adni hozzá. Youtube csatornámon két ilyen témájú videó is szerepelt idén (ha visszanézitek régebbi videóimat találhattok egyéb rendszerező ötleteket, főleg vissza a suliba témában), amiben naptárat és bakancslistát készítettem. A naptár egy különleges dodekaéder forma papírból, aminek minden oldala ötszög. Ez lényegében egy térbeli szobor, ami az asztalod legkedvesebb, legkülönlegesebb
darabja lehet. Közel sem olyan könnyű kiszerkeszteni, mint azt gondolná az ember, viszont készítettem róla egy PDF-et webshopomba, amit ingyenesen letölthettek. Érdemes figyelni oldalam letölthető szekcióját időnként, hiszen próbálok minél több izgalmas tartalommal előrukkolni ott is.

Másik videómban téli bakancslistát készítettem Firkáljunk együtt sorozatom keretein belül. Ennek a bakancslistának a lényege, hogy lerajzoltok minden olyan programot, tevékenységet, amit szeretnétek megvalósítani a közeljövőben. Ha egy kis motivációt is szeretnétek ezek teljesítéséhez, akkor megrajzolhatjátok egyfajta “színezőként” is, így csak akkor lesz teljes egy-egy rajzotok, ha a program végeztével kiszínezitek.

Tervezésre fel, valósítsátok meg álmaitokat! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük