alkotások, inspiráció

Bemutatom a Scrapbook technikát!

Az Inspirációk Magazin YouTube csatornáján megjelent legújabb videómban vendégemmel Bíró Ágival mutattam be a Scrapbook technikáját. Ági hosszú évek óta szenvedélyesen foglalkozik Scrapbookozással, így teljesen az alapoktól mutatta meg, mi a lényege ennek az alkotófolyamatnak.

A Scrapbookot digitálisan, illetve papír alapon is elkészíthetjük – mi természetesen ez utóbbival foglalkoztunk videónkban. A technika alapvetően egy kreatív vizuális emlékmegőrző módszer, ahol az érzéseinket is megjelenítjük, megőrizzük életünk fontosabb állomásait napló-, illetve albumszerűen. Szó volt az albumok fajtáiról, méreteiről, illetve arról, hogy ezeknek milyen felépítése, hangulata van. Ezenkívül bemutatta Ági azokat az alap kellékeket, amik szerinte elengedhetetlenek egy igazi scrapbook rajongónak.

A videóban természetesen unboxingoltuk legújabb Scrapbook Inspiboxunkat, amiben rengeteg alapanyagot találhattok: betűs akril bélyegzőt, ragasztókat, klipszeket, dekorgombokat, illetve dekortapaszokat. Dekorzsineg, album, öntapadós dekorgyöngy, matricák, dekorpárna, egy ív hangulati lap és színes papírlapok is megbújtak a dobozban.

Scrapbook Inspibox UNBOXING Bíró Ágival | Inspirációk Magazin

Hogy máshogy folytatódhatna a videó, ha nem épp az alkotással?
Ági segítségével megörökítettük az egyik kedvenc nyári emlékemet, egy profi fotózást. Az alkotás folyamán nagyon hasznos tanácsokat kaphattok Ágitól egy-egy ilyen emlékoldal készítéséhez: legelső lépésként ki kell találni pontosan mit szeretnél megörökíteni, milyen képanyagot használsz, illetve milyen történetet írsz mellé. Ezután pedig jöhet a díszítés! Érdemes előbb megtervezni az oldalt, milyen végeredményt szeretnél magad előtt látni és csak ezután véglegesíteni (leragasztani) azt.

Ha még több hasznos tippre vágytok az alkotás folyamatával kapcsolatban, akkor nézzétek meg a videót, én is rengeteget tanultam Ágitól. Ezúton is köszönöm szépen, hogy megmutatta Nekem a Scrapbookozás titkait!
Ha szeretnétek saját Scrapbook Inspiboxot keressétek webshopomban, ha pedig alkottatok bármi izgalmasat, töltsetek fel róla képet Instagramra #merjalkotni hashtaggel!

Jó alkotást,

Anita

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük